Royale brudekjoler gennem tiden

Royale brudekjoler gennem tiden

Royale brudekjoler

Hos Lasse Spangenberg Copenhagen kan du få skræddersyet en unik brudekjole, som passer til lige præcis dig. For nogle kommende brude kan det dog være en smule overvældende at skulle beslutte sig for én bestemt stil blandt de mange valgmuligheder, som vi tilbyder. Derfor kan lidt inspiration ofte være en hjælpende hånd til at finde ud af hvilken type brudekjole, man er mest til.

I den sammenhæng er royale brudekjoler en rigtig fin kilde til inspiration. Ved royale bryllupper bliver prinsessedrømme gjort til virkelighed i bogstavelig forstand, men det betyder ikke, at alle kjoler er typiske ’prinsessekjoler’ med masser af tyl – tværtimod. Gennem tiden har Europas prinsesser nemlig båret mange forskellige typer brudekjoler; alt fra de smalle silhuetter med rene linjer til de voluminøse silhuetter med delikate blonder.

Blandt historiens mange ikoniske brudekjoler fremhæver vi her fem royale brude, som alle bar forskellige brudekjoler, der er smukke på hver sin måde.

Dronning Ingrid – den stilfulde

Da Dronning Ingrid blev gift i 1935 bar hun en stilfuld kjole, der med sin smalle silhuet er typisk for 30’ernes mode. Dronning Ingrid holdt looket stilrent og lod kjolens glansfulde silke komme til sin ret. Som en af de få detaljer stylede hun kjolen med en diamantbroche formet som en marguerit – et smykke som hendes datter, Dronning Margrethe, ligeledes bar på sin brudekjole, da hun blev gift i 1967.

Prinsesse Caroline – den romantiske

Prinsesse Caroline fra Monaco var boho chic, da hun blev gift i 1978. Med fine blonder, ærmer med vidde og blomster i håret fortolkede hun 70’ernes hippie-stil på smagfuld vis. Prinsesse Carolines romantiske look er fin inspiration for de mange brude i dag, som går efter et boheme look. Lookets popularitet ses særligt med de flotte blomsterkranse til håret, der er en af nutidens store brudetrends.

Kronprinsesse Mary – den elegante

I 2004 bar Kronprinsesse Mary en smuk brudekjole, som er både enkel og glamourøs. Kjolens hvide duchesse, der skinner som perlemor, komplementerede Marys lyse teint og signalerede smagfuld luksus. Foruden det eksklusive materiale har kjolen detaljer som såkaldte ’kala-ærmer’ og en åben bådudskæring. Denne type look er med andre ord oplagt til bruden, der går efter tidløs elegance.

Hertuginde Kate – den feminine

Kate Middletons brudekjole fra 2011 blev en øjeblikkelig favorit, da hun betog hele verden med sin feminine kjole, som siges at være inspireret af Grace Kellys ikoniske brudekjole fra 1956. Kombinationen af korsettets hvepsetalje, de fine blondeærmer og det fyldige skørt giver et feminint udtryk, som samtidig er flatterende for langt de fleste kropstyper.

Fyrstinde Charlene – den sofistikerede

Samme år – i 2011 – blev Fyrstinde Charlene viet i en sofistikeret kjole, der var elegant og sexet på en og samme tid. Kjolens materiale er en silkeduchesse, der efter sigende er dekoreret med hele 40.000 Swarovski-krystaller. Denne type tætsiddende brudekjole med off-shoulder udskæring er perfekt til bruden, som ønsker at fremhæve sine former.

Se grafikken nedenfor og lad dig inspirere af endnu flere ikoniske royale brudekjoler.

Grafikken er venligst udlånt af: www.katoni.dk

Måske har du fået nye idéer til din brudekjole? Sammen skaber vi den helt perfekte kjole, som passer til din vision. Hvis du gerne vil vide mere om processen bag en skræddersyet brudekjole fra os, kan du læse mere her:

Scroll to Top