Processen bag en skræddersyet brudekjole

Skræddersyet brudekjole – første skridt

Hos Lasse Spangenberg Copenhagen starter vi altid med at forventningsafstemme med dig om drømmene til din brudekjole. I første omgang kommer du ind i vores showroom, hvor vi har sat en time af til at snakke om, hvilken type skræddersyet brudekjole du forestiller dig. Her præsenterer vi dig for forslag til stoffer og blonder, vi har liggende. Har vi ikke lige det på lager, du går og drømmer om, har vi utallige stofprøver liggende fra forskellige eksklusive leverandører fra bl.a. London, Paris og Portugal. Desuden vil vi præsentere dig for forskellige kjolemodeller, vi har hængende i showroomet – dem kan vi tage inspiration fra og prøve på for at se forskellige snit til din pasform og krop, som vi selvfølgelig tager mål af ved første møde.

Udover at præsentere dig for forskellige stoffer og kjolemodeller, er du også velkommen til at medbringe billeder og andre diverse input til inspiration. Det er vigtigt for os, at vi er enige, og at vi kan stå inde for de kjoler, vi leverer. Du er med hele processen igennem, og vi indvier dig derfor i vores tanker og visioner samt i den håndværksmæssige proces – fra design og udformning til endelig tilretning. Du er lærredet som vi starter hele idégenererings-processen ud fra.

Når vi skal idéudvikle, inddrager vi derfor dig i det visuelle udtryk ved at prøve forskellige kjoler og idéer af foran spejlet. Vi ser på snit, former, farver, silhuetter, materialer, tilbehør og detaljer fra andre kjoler, som vi kan mikse og matche på forskellig vis. Ligeledes gør vi ofte det, at vi draperer forslagene på dig med stoffer og nåle. Det gør vi for at visualisere vores idéer for dig, så vi bedre kan snakke og blive enige om, hvilken type kjole, der passer til lige netop dig.

Det er altid godt at se tingene for sig og at få afprøvet forskellige looks, hvis man ikke er sikker på, hvordan ens kjole skal se ud. Desuden skal du have mulighed for at kunne be– og afkræfte, hvad du føler dig bedst tilpas i, så du får det bedste og mest behagelige resultat til den store dag. Netop derfor lægger vi stor vægt på, at råde og vejlede dig på bedste vis under første møde.

Hvad kan lade sig gøre?

Som udgangspunkt kan alt lade sig gøre. Under første møde taler vi sammen om processen, budgettet og dine drømme og ønsker for en skræddersyet brudekjole. Vi råder og vejleder efter din kropstype og personlighed, da det er vores største ønske og ambition, at du fremstår som den gudesmukke kvinde du er i din drømmekjole på den store dag.

Et bryllups budgetpost til brudekjolen varierer meget fra par til par. Vi er helt indforstået med, at der kan være et budget at overholde, og netop derfor vil vi gerne have en føling med dette fra start. Det økonomiske aspekt af kjolen afhænger af valg af stoffer, sten, perler, blonder og forbruget heraf – samt omfanget og sværhedsgraden af kjolemodellens konstruktion.

Så snart vi i fællesskab har lagt os fast på stoffer, materialer og konstruktion, betaler du et depositum på 50 % af kjolens forventede pris. Koster kjolen mere eller mindre under produktionen, informerer vi selvfølgelig undervejs.
Det sker meget sjældent, men skulle du undervejs ændre mening om snit, tilføje et bælte eller forenkle noget på kjolen, kan det selvfølgelig have indflydelse på prisen og omkostningerne til kjolen.

Første prøvning (andet møde)

Til første fitting afprøver vi en prøvemodel (også kaldet stout), som er en prøve, vi laver for at tilpasse dine mål til den valgte kjolemodel. Det sikrer, at vi har det korrekte mønster at konstruere kjolen ud fra i de valgte stoffer og materialer. Under stout-prøven kan vi justere diverse udskæringer, længder og proportioner.

Når stout-prøven er rettet til, bestilles en ny tid, hvor vi påbegynder opbygningen af kjolen.

Resten af processen

Processen er forskellig fra kjole til kjole, og det er derfor individuelt hvor mange prøvninger, der kræves. Normalt vis udføres processen over 2–3 prøvninger, hvor der bliver rettet til, lavet små justeringer man måtte ønske og eventuelt foretaget tilskæringer og/eller tilføjelser. Hvad end du måtte opdage eller ønske hen ad vejen, tages der højde for i løbet af prøvningerne, hvor kjolen tager form.

Det er meget vigtigt at kjolen er komfortabel på dagen. På den måde udtager kjolen og du dig bedst. Den sidste prøvning plejer vi derfor at ligge i ugen op til brylluppet, så vi er sikre på, at kjolen kan nå at blive rettet til og sidder perfekt til den store dag.

Ellers godt at vide

Vi kan som udgangspunkt lave alt. Vores håndværk er meget kvalitetsorienteret – helt ind til mindste søm, og vi har i teamet over 30 års erfaring med skræddersyet brudekjoler. Vi gør, hvad der kræves – om vi så skal gå skridt tilbage i processen i sidste øjeblik for at kjolen sidder lige i skabet. Vi løber meget gerne en ekstra omvej for at det endelige resultat er perfekt. Det, synes vi, egentlig er det eneste rigtige, for kun det bedste er godt nok for vores kunder og for os.

Scroll to Top